h

Het gat van Zijlmans

10 december 2011

Het gat van Zijlmans

Een bekent Nederlands spreekwoord luidt als volgt;

Wie een kuil graaf voor een ander
Valt er zelf in!

Helaas gaat dit spreekwoord niet altijd op. Het College van B &W Gemeente Beuningen heeft ervoor gekozen om deze kuil door de bewoners van Beuningen te laten betalen. De verenigingen zullen minder subsidie krijgen stichtingen zoals de bibliotheek, Stichting Perspectief en WEB FM krijgen een lagere subsidie ook worden er zo’n 35 ambtenaren afgevloeid en zo zijn er veel meer dingen die geknot worden. Het komt er in ieder geval op neer dat de bewoners zullen moeten boeten voor de goudkoorts waar de Colleges last van hadden.

En dan te weten dat de Gemeente in 1984 ook al een soort gelijk debacle had gehad. Burgemeester Lurvink liet bij vertrek naar zijn nieuwe baan burgemeester van Geleen de gemeente achter met een grote schuld waardoor de gemeente een art 12 gemeente werd en dat zal nu weer waarschijnlijk gebeuren.

De huidige bezuinigingen gaan voor de SP afdeling Beuningen uiteraard te ver wat betekent dat wij zeer zichtbaar zullen zijn want wij zijn van mening dat deze bezuinigingen ook op een andere manier uitgevoerd kunnen worden. Ten eerste zou het College en de raad de hand in eigen boezem kunnen steken door ervoor te kiezen 15% van hun inkomen in te leveren. Ook zou men kunnen kiezen om i.p.v. de geplande bezuinigingen de OZB op te hogen en alle grond die in bezit van de gemeente is te gebruiken voor sociale woningbouw onder eigen beheer of te verpachten voor duurzame energie.

Maar een ding zal de SP zeker voorkomen en dat is zoals het spreekwoord zegt;

Een ezel stoot zich niet driemaal aan dezelfde steen.

En tot slot wil ik het volgende zeggen;

Toen Lurvink vertrok kreeg hij een pad
Maar Zijlmans krijgt bij zijn vertrek een gat

En de bewoners van Beuningen komen op zwart zaad en droog brood te zitten of zoals Zijlmans zei, "Shit Happens"

Jos Swartjes

U bent hier