h

Hoveniersbedrijf Zijlmans

10 maart 2012

Hoveniersbedrijf Zijlmans

 

Koop iets dat compleet nutteloos is, dat is de leukste manier van geld uitgeven.

De Gemeente Beuningen heeft een tekort van 20 miljoen door het bekende 'Gat van Zijlmans'. Maar nu blijkt er nog een tweede gat te zijn - een gat in de hand van de gemeente. Terwijl voorzieningen, verenigingen, stichtingen en kinderboerderij fors moeten bezuinigen, gaat de gemeente gezellig het voortuintje herinrichten.

Kosten: schrik niet - 100.000 euro. "Ja", zegt men, "de leilinden uit de Olden Tempel moeten toch ergens anders heen, dus komen ze mooi voor de rondweg". Niemand die hier om gevraagd had, maar dat interesseert de gemeente natuurlijk maar eens in de vier jaar. Het Gewelf, waar de bomen vandaan komen, werd immers ook grotendeels tegen de grond gegooid. Huizen, niet ouder dan 28 jaar, gesloopt omdat de huur te laag was. Ook dáár was door de bewoners niet om gevraagd.

En de ambtenaren hadden wat lantaarns gewonnen en die moesten ergens geplaatst worden, dus dacht een ijverige ambtenaar; "kom, laten we onze voortuin eens anders aankleden - we halen die bomen hier en plaatsen de lantaarns".

Waarschijnlijk heeft hij dit overlegt met - ja, daar is hij weer - Zijlmans, die het zeker om de nieuwe burgemeester te verwelkomen met een nieuw voortuintje.

Het gemeentehuis krijgt nu een antieke uitstraling; nu is het te hopen dat naast het verspillen van geld het ook niet de bedoeling is dat we ook teruggaan naar de tijd vanwaar deze uitstraling vandaan komt.

Dus we weer te maken krijgen met notabelen waar we de hoed voor moeten afnemen en waar Bromsnor nog de veldwachter is en Saar voor de koffie zorgt in het Gemeentehuis, en de ambtenaar een lekker koekjen uit den koekjenstrommel krijgt!

Jos Swartjes

U bent hier