h

Moed

6 oktober 2012

Moed

Dit waren de woorden die mij het eerst opvielen toen ik zaterdag 29 september ons Partijbureau in Amersfoort betrad. Deze woorden kregen voor mij die dag een extra betekenis, we kwamen bij elkaar om op de partijraad de afgelopen verkiezingen te evalueren. Een evaluatie die een paar weken geleden er anders zou hebben uitgezien we stonden in peilingen zelfs op 39 zetels. Maar helaas de werkelijkheid is anders geworden.

We hebben ons weliswaar geconsolideerd op 15 zetels in de tweede kamer en zijn niet zoals zo veel andere partijen flink verloren of zelfs bijna van de kaart geveegd. Er zijn uiteraard tijdens deze evaluatie veel vingers op zere plekken gelegd maar we verlieten de partijraad met een goed gevoel of zoals Emile zei tijdens deze bijeenkomst; "Ze hebben hier de SP en Roemer krachtiger en sterker mee gemaakt" als reactie op wat de rol van de PVDA was tijdens deze verkiezingen.

Wat voor mij betekende dat we blijven strijden om te durven winnen. Ook moest ik tijdens deze evaluatie denken aan hoe de SP Beuningen het had gedaan in onze mooie dorpen. En dan kon ik met een gerust hart en met trots vertellen GOED! We hebben gewonnen in Beuningen met een mooi cijfer 14,4%, stemde SP. De derde partij van Beuningen! We hebben zelfs in de wijken waar we ons hebben laten zien het hoogste gescoord van alle partijen. De SP is in Beuningen een groeiende partij we zijn van ledental van 52 naar 79 leden gestegen en er komen er nog steeds meer leden bij.

 

Tegenwerking


Ook kreeg de SP Beuningen tegenwind tijdens deze campagne, we kregen te maken met een kinderachtige gemeentebestuur. Wat was het geval - we hadden op de verkiezingsborden (eronder aan de palen) een spandoekje, en op 5 plaatsen een makelaarsbord aan een lantaarnpaal gehangen. En dit mag volgens deze burgemeester niet. Wel mocht het CDA van deze zelfde gemeentebestuur borden van zelfs 2 m in een weiland zetten of langs het fietspad bij de rotonde Schoenakker van Heemstraweg.

 

Maar dit viel volgens hem onder een andere wet maar het mocht inderdaad niet. We kregen zelfs een boete van €85 voor het plaatsen van deze borden. Het bewijst maar een ding we hebben de verhoudingen in Beuningen leren kennen en ter geruststelling wij gaan gewoon door om onrecht aan te pakken en laten ons niet piepelen door het gemeente bestuur of andere partijen.

 

Zwembad


U blijft ons zien in onze nieuwe kraam zeker een maal per maand in het centrum, ook blijven we ons laten zien bij u aan de deur. Want geloof me er komen harde tijden aan voor Beuningen, nu is men bezig via de achterdeur toch het zwembad de Plons gesloten te krijgen.

 

Wat via de voordeur niet lukte gaat nu helaas wel gebeuren en veel ouderen, kinderen en sportclubs zullen de dupe worden van het stopzetten schoolzwemmen, de belangrijkste financiële inkomsten van het zwembad. Ook staat de bibliotheek in de picture om flink te gaan bezuinigen misschien moet er wel een gaan sluiten. Dit soort dingen hebben de fracties in beslotenheid besproken tijdens een ingelaste vergadering op een zaterdagochtend voor de verkiezingen. Nu na de verkiezingen komen dit soort besproken dingen mondjes maat naar buiten.

Ik vind dit schandalig de burgers hebben recht om te weten wat er gebeurt met hun centen die vorige fracties hebben verspeeld door goudkoorts via grondbeleggingen.

Maar neem van mij aan de SP Beuningen zal aansluiting zoeken bij acties zoals sluiten zwembad of bibliotheek. Wij zullen samen met de burgers vechten voor een Beuningen waar welzijn niet het ondergeschoven kindje wordt.

 

Jos Swartjes

U bent hier