h

Vervolg actie Olden Tempel

28 april 2011

Vervolg actie Olden Tempel

Met veel enthousiaste reacties van bewoners heeft SP Beuningen donderdag de uitslag van het onderzoek in de Olden Tempel - "Het enige oude aan de wijk is de naam" - uitgereikt. Tijdens het rondje langs de wijk is ons nieuwe informatie ten ore gekomen.

In de straten Ornament en Gewelf was het de bedoeling dat schuurtjes, die nu in de voortuinen staan, naar de achtertuin verplaatst zouden worden. Na zich hierop voorbereidt te hebben kregen de bewoners echter te horen dat Standvast Wonen nog geen bouwvergunning had aangevraagd. De bewoners zitten nu in onzekerheid (sommigen met een gat in de achtertuin).

Ook kregen we een relaas van enkele jonge gezinnen in de wijk Sima, die getracht hadden het lege grasveld in hun wijk wat op te fleuren. Omdat de gemeente er maar geen speelvoorzieningen aanlegde, hadden zij er maar een speelhuisje voor de kinderen neergezet. Deze week begon de gemeente zich blijkbaar wel te bekommeren om het pleintje, en stuurde een brief naar de inwoners, die hen sommeerde het huisje te verwijderen.

Het inspraakcommitee van de wijk had voorgesteld om de plaatsing van LED-straatverlichting op te nemen in het nieuwe wegenplan. De gemeente trok daar een streep door. Dat was “te duur”, terwijl deze zelfde gemeente nu in de naam van duurzaamheid de hele Olden Tempel aan het herstructureren zou zijn.

Reactie toevoegen

U bent hier