h

De tweede ronde! de tweede ronde! - Nieuwe bezuinigingen in Beuningen

21 juni 2012

De tweede ronde! de tweede ronde! - Nieuwe bezuinigingen in Beuningen

"De tweede ronde! De tweede ronde!"

Hier moesten we aan denken toen in plaats van mevrouw Stemband, de wethouder Henk Plaizier (VVD) de tweede ronde bezuinigingen aankondigde.

Mevrouw Stemband kondigde de eerste misère van 20 miljoen euro schade door grondspeculaties op 22 december 2011 aan. Nu komt ze in de tweede ronde met de volgende klapper van €3,7 miljoen erbovenop. Tactiek of onkunde?

Maar wie worden er de dupe van, van die onkunde? De kinderen als eerst; de B&W wil het schoolzwemmen stoppen, de bibliotheek moet om gaan kijken naar een andere goedkopere kleinere ruimte. Ook de ouderen krijgen het over zich heen - het zeer goed lopend Consultatiebureau voor ouderen stopt! En het zwembad moet zichzelf gaan bedruipen, wat betekent dat bijvoorbeeld wateraerobics voor ouderen niet meer gesubsidieerd wordt. Dit soort instituten zullen dus verlies gaan draaien en de pijp aan Maarten geven - wat schijnbaar twee maanden geleden ook de intentie was, toen er ineens allerlei gevaarlijke dingen in het zwembad werden ontdekt. Maar na een actie van de bewoners was er ineens geen vuiltje aan de lucht en kon het bad de volgende dag weer open.

Beuningen kreeg zelfs de titel "de gemeente die het roodst staat in Nederland". Een hele eer, maar dat rood zien we natuurlijk liever in de gemeenteraad.

Maar we zijn nog niet klaar met Meneer Cactus! Nee, Mevrouw Stemband loopt nu weer met het bordje "de volgende ronde" rond maar dan machtsmisbruik, achterhouden informatie enz.

Het speelt allemaal wel zo’n 15 jaar geleden, maar kwam deze week in het nieuws. In ronde 1 was het Burgemeester Zijlmans die de landelijke pers haalde met het plaatsen, door de gemeente, van een inwoner in een psychiatrische inrichting. Een bewoner die in conflict was met de ARN, waar de burgemeester commissaris was. Deze zaak werd afgehandelt als "vermeent machtsmisbruik".

Nu loopt Mevrouw Stemband voor het volgende geval; 15 jaar geleden begon een conflict tussen een garagebedrijf en de buren. Nu komt de ombudsman met een vernietigend stuk. De Gelderlander plaatste vorige week dit artikel. Twee wethouders bleken een burenconflict flink uit de klauwen te laten hebben lopen met het achterhouden van informatie, het zaaien van onrust en nog meer. De gemeente? Muisstil.

En tot slot is er ook nog Kweetniet; naast de Gelderlander zijn de lokale media akelig stil. Of moet het soms weer tot nationaal nieuws komen? Misschien is het gewoon allemaal een ludieke tourismestunt.

Reactie toevoegen

U bent hier