h

Gemeente Beuningen meet met twee maten

19 september 2012

Gemeente Beuningen meet met twee maten

Op woensdag 19 september kreeg ik via de post een aangetekende brief met daarin een boete van €84,49 voor het plaatsen van makelaarsborden en spandoeken onder de verkiezingsborden.

De SP afdeling Beuningen zou volgens de burgemeester in de nacht van dinsdag op woensdag 12 september op een paar plaatsen spandoeken en makelaarsborden hebben geplaatst. Hij was hier volgens de media heel verbolgen over.

Ik wil eerst een aantal feiten hierover weergeven. Het was niet zo spannend als de burgemeester het doet voorkomen. De borden en spandoeken waren n.l. geplaatst op de maandagavond rond 20:00 uur. En die verbolgenheid kwam ook niet over toen ik via Twitter gevraagd werd om hem te bellen. Dit heb ik uiteraard ook meteen gedaan, en oké ik kreeg te horen dat hij er niet blij mee was, maar ook dat hij een persoonlijk gesprek wil omdat de SP nieuw is in Beuningen.

Wij van de SP in Beuningen hebben deze makelaarsborden geplaatst omdat ook het CDA langs de Van Heemstraweg op verschillende plaatsen hun borden hadden geplaatst. Bijvoorbeeld op een plaats aan een zeer drukke rotonde buiten de rooilijn van zijn grondgebied. En elders op de Van Heemstraweg een bord van 2m lang in een weiland. Omdat de boete betrekking heeft op een overtreding volgens de AVP promotiemateriaal geldt dit volgens de SP Beuningen ook voor deze promotieborden van het CDA.

Het lijkt op willekeur als de SP wel wordt beboet, maar het CDA niet. Ook vinden we het vreemd dat ons niet de kans is geboden om de borden te verwijderen. Voor ons een reden om als SP Beuningen eens goed na te denken wat ons te doen staat, want we maken ernstig bezwaar tegen deze boete.

Jos Swartjes

Voorzitter SP Beuningen

Reactie toevoegen

U bent hier