h

MIJN VERHAAL, PAS OP DAT KAN OOK U GEBEUREN, over ‘samenwonen’ en de AOW

16 april 2013

MIJN VERHAAL, PAS OP DAT KAN OOK U GEBEUREN, over ‘samenwonen’ en de AOW

Ik hoop dit jaar 88 te worden, samen met een leuke vrouw, ontmoet in 2007. Ik ben 4 jaar weduwnaar, en zij ook 4 jaar weduwe. Na enkele jaren wordt de vriendschap sterker en wordt er na gedacht over de toekomst van ons beiden. Mijn vriendin is enkele jaren jonger dan ik en gezond en sterk. Ik ben een oorlogsveteraan met een schotwond in het been, veel last van jicht, en andere problemen. In 2009 kwamen we vaker bij elkaar en ik ging dan met mijn auto bij haar op bezoek, ruim 100 kilometer van mij vandaan. Ik deed dat keurig volgens de regels, want we hadden beiden AOW, dus mochten we maar enkele dagen bij elkaar blijven. Na een dergelijk bezoek ging zij dan met mij weer terug ging naar mijn huis en dat herhaalde zich, en zo reden wij op en neer. Wij hebben nooit samengewoond. Het was in september 2009 dat ik een zware jicht had en niet kon lopen en auto rijden, zodat mijn vriendin mij moest verzorgen. En aangezien zij geen auto kan rijden, moest ze enkele dagen bij mij blijven.

En juist in die periode wordt er aangebeld. Ik maak open en staan er twee heren van de SVB aan de deur. Zij maken zich bekend, en vragen of zij mogen binnen komen. Natuurlijk schrok ik wel een beetje en liet ze binnen. Zij vertelden mij dat zij een TIPMELDING hadden gekregen vanuit Roermond, het district waar mijn vriendin woonde. Het eerste wat beide heren vroegen is je vriendin ook hier? Ik heb haar gehaald en natuurlijk zijn wij verbaasd na die overval, en mijn vriendin, was totaal van streek. Een van beide heren ging gelijk haar veel vragen stellen en de andere zette alles op papier, zeven tot acht A4-tjes. Wij zijn beiden geheel overrompeld door de twee heren van de SVB, en moesten na afloop de papieren met de gehele rits met onbegrijpelijke vragen tekenen. En dat is fout geweest. Dat heeft mij een kleine 7000 euro boete gekost, en vanaf die datum verlaging van de AOW naar SAMENWONEN. En daarbij wordt ook nog mijn kleine pensioentje van het BPF volledig ingehouden. Daarnaast moest ik een boete van ruim 1000 euro betalen.

 

Vanaf 2009 is er voor ons beiden heel veel gebeurd en wij wensen dat niemand toe. Ikzelf heb een periode gehad dat ik het niet meer aan kon en een einde aan mijn leven wilde maken. Deze tipmelding, die onwaar is, heeft ons leven in die jaren geestelijk kapot gemaakt. Ondanks alle regels, en de uitspraak van de rechter in Arnhem, die ook nog eens twee keer is uitgesteld, blijven wij erbij dat wij nooit hebben samengewoond. En wij raden iedereen aan, om als je zeker ben van de situatie, nooit te tekenen.

Toen wij beiden geheel zeker waren dat wij in het leven samen verdere stappen konden gaan onder nemen, besloten wij, te gaan trouwen. In overleg met onze kinderen hebben wij dat 17 december 2011 besloten. Wij hebben dat gedaan voordat de rechter uitspraak zou doen. Ik kreeg kort voor het huwelijk van mijn advocaat bericht dat de uitspraak van de rechter ongegrond is. Voor ons huwelijk heeft mijn vriendin nog nooit iemand thuis ontvangen van de SVB. Na ons huwelijk kregen wij een brief van de SVB dat zij haar schuld moest gaan aflossen, want er was een andere situatie ontstaan door het huwelijk.

 

Tijdens ons huwelijk hebben wij veel aandacht gekregen. Er hebben foto’s van ons gestaan in De Telegraaf en De Gelderlander met het bijschrift, samen 163 jaar. Ook van de TV, RADIO en anderen, kregen wij veel aandacht voor ons huwelijk. We zijn nu gelukkig.

 

Mijn vrouw heeft na 54 jaar haar woning moeten verlaten. Daarom en vanwege de strijd die wij hebben moeten voeren voor de onbegrijpelijke regels voor ouderen die samen nog willen genieten van het leven, waarschuwen wij iedereen, pas op!

ONDANKS ONZE BELEVENISSEN ZIJN WIJ OUDJES DOOR DE OPGELEGDE REGELS GEEN FRAUDEURS.

 

G.C.W.    BIJNA    88 JAAR   EN GELUKKIG.

 

(schrijver is bij de SP bekend)

http://www.tweedingen.nl/?waxtrapp=hdchoTsHnHUVOLuBlBL

Reacties

Dit is te gek voor woorden, zeg. Als dit soort waanzin niet tot een halt word geroepen dan worden we straks nog gedeporteerd als het de staat/gemeente zo uitkomt. Ik hoop dat meneer en mevrouw nog veel gelukkige jaren samen gaan beleven, ondanks alle ellende die hen is aangedaan.

schandalig. als iemand een zieke vriend of vriendin verzorgd, zouden ze geld toe moeten krijgen. !! Ook smerig om jullie zo te overvallen en rapporten te laten tekenen. Het kan ook ander. Ik heb vooraf toestemming gevraagd. vriend werd eerst gekeurd door onpartijdige bureau. En nu spaar ik veel geld uit voor de maatschappij door gratisch voor hem te zorgen. Verraders heb ik ook meegemaakt. Het wS alleen al bekend

Ja dit is toch verschrikkelijk, een eerlijk mens wordt altijd gestraft.
In dit land moet je gewoon asociaal kunnen zijn en goed kunnen liegen en gewoon zeggen ikke niet verstaan.Zelf ben ik ook gedupeerd bij het SVB,ik weet nog dat ik naar het SVB ging om mijn AOW aan te vragen want ik werd 65jaar.Nou ik heb het geweten.Nu ik 36 jaar samen woont,, en mijn partner voor zich zelf werkte vroeg een medewerkster wat hij het afgelopen jaar verdient had,ik zei nu dat weet ik niet precies, o,,zei ze dat is niet erg ik zet wel in het bestand dat bedrag in wat u denkt wat het was en krijgt dat gewoon uw AOW.
Ze zei als het niet klopt dan hoort u het wel.
Nou dat heb ik geweten,
Elk jaar moet je een formulier in vullen van het SVB over je inkomsten en dat heb ik gedaan. En na eenpaar jaar werd ik opgeroepen voor een gesprek, werd gevraagd naar mijn bankafschrift, ik was zelf niet echt zo inorde om te gaan want ik was geopereerd voor een niertransplantatie en mijn partner ook ik had een nier gekregen van mijn partner, dus samen zatten wij nog in de lappenmand. Toen ik daar kwam deed die mevrouw heel erg aardig ze vroeg om mijn afschrift ik zei waarom moet u die hebben?Nu zei ze dan kan ik zien hoe u met uw geld omgaat ik zei..moet niet gekker worden lijkt de socialedienst wel,ja zo kunt u het zien.Ze zei u heeft te veel AOW gekregen, ik begreep erniets van ik zei dan u dit toch eerder moeten melden niet naar een paarjaar. Ik zei u doet een druk op de knop en u weet of je nog moet betalen bij de belastingdienst en je weet gelijk wat mijn partner de laaste paarjaar verdient heeft.Dat was in 2015 ja zei ze het gaat over 2013 en over 2014.Ik zei in 2013 heeft hij niet veel verdient toen was het crises in de bouw en over 2014 liep het ook niet goed.Ja u heeft te veel zorg toeslag gehad,ik zei ja maar als dat zo is dan had u eerder aan de bel moeten trekken dat is uw taak .Ze zei u moet 4500 euro terug betalen,ik schrok me kapot en ik ging huilend naar huis.Na een tijdje werd ik gebeld door meneer Roest hij kwam niet leuk over en ik zelf kon ook niet aardig doen.Hij zei u heeft een formulier binnen gekregen en ik zei maar dat heb ik naar u ingevuld terug gestuurd hij ik heb niets binnen, hij zei ik zal een nieuwe naar u toesturen en als u niet het niet opstuurt dan ben ik bevoegd om uw uitkering te stoppen ik werd zo kwaad dat ik zei..nou dan u dat toch,hij vroeg ook naar mijn partner hij vroeg is hij aan het werk,ik dacht het moet niet gekker worden,nu ik zei Jan is momenteel bij de fysio en vertelde hem dat Jan botkanker heeft gekregen na de niertransplantatie dat was in 2016 hij heeft een niewe heup gekregen en een groot stuk bot uit zijn been gehaald. Hij nooit meer kunnen werken.
Hij werd er wel een beetje stil van.
Na eenpaar weken werd ik weer opgebeld en er werd gezegd u moet toch die 4500 euro terug betalen eigenlijk was 8000 euro maar dan doen we over die laaste 4000 euro maar zand erover.Ik dacht moet niet gekker worden,nu word er een bedrag van mijn uitkering afgehouden en vakantie geld krijg ik niet,net zolang dat het bedrag betaald is.Wat hebben wij samen het naar gehad en nog ik ben zelf heel vedrietig van wat je allemaal heb meegemaakt en dan wordt

je financieel ook nog kapot gemaakt.
Bedank SVB

Reactie toevoegen

U bent hier