h

Bankplakkers

22 mei 2013

Bankplakkers

Beste partijgenoten en gasten,

Ik snap iets niet en ben gelukkig niet de enige. Ik zie in de peilingen en hoor overal op straat en op feestjes dat we niet tevreden zijn over het sociale gebeuren in Nederland. Omdat ik me hier als simpele arbeider een beetje in verdiep en gevolgd heb de laatste jaren, kan ik beamen dat het NIET de goede kant op gaat. Dit is voor velen misschien een open deur en je kan dit zelf verder wel invullen. Maar wat ik dus echt niet snap, waarom pikken we dit allemaal? Kijk wat er in de rest van de wereld om ons heen gebeurt, daar pakt het volk de macht. Nu denk je natuurlijk, dat is niet te vergelijken met onze situatie. Is dat zo?  Is de kans om te sterven door een kogel zoveel anders dan niet geholpen worden in ontspoorde ziekenhuizen?  Maakt het veel verschil of je na een leven van hard werken ziek ben geworden en naar een verpleeghuis moet (als je geluk hebt) en daar een luier aankrijgt omdat er geen personeel is dat je kan helpen om normaal naar de wc te gaan? Zo kent ieder van ons wel een voorbeeld. Vaak verdringen we dit door in de waan van de dag te vluchten en onze onrust hierover te sussen door de neoliberale oplossingen (afbraak) te geloven.

Maar er is hoop, want er is een groep Nederlanders die dit niet meer pikken. Zij hebben het onrecht en de ellende met eigen ogen gezien. Op 6 April 2013 was er een demonstratie (linkje) in Den Haag en zij waren erbij!! Op 8 juni zullen zij er weer bij zijn, u ook? Daarom vraag ik iedereen die zich zorgen maakt: blijf niet op de bank zitten, volk laat je horen!!

Sluit je aan en kom 8 juni, laat ook jouw stem laten horen!!

Gratis busvervoer na aanmelden alhier

beuningen@sp.nl                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Henck Keijser                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Reactie toevoegen

U bent hier