h

Kaal kaler het kaalst

14 juli 2013

Kaal kaler het kaalst

Kaal kaler het kaalst

 

Wat mij deze weken weer ten horen kwam pfffff. overal om mij heen hoor en zie ik nog steeds de gevolgen van de crisis, het gaat maar door en door. Wat mij erg aan het hart gaat is dat er ook dingen verdwijnen die waarschijnlijk nooit meer terug komen. NEE! het zijn vaak geen dingen of dingetjes! neem nou de bedreiging voor de kunstcentrum de Stroming (http://www.destroming.nl/) in en rond Beuningen, weg is weg en een heel mooie groep enthousiaste mensen zullen elkaar niet meer ontmoeten met iets wat we juist moeten koesteren in deze kille tijden. Wie de jeugd heeft heeft de toekomst.

Ook ons dorp Ewijk word steeds kaler, laats hoorde ik dat er al een tijdje geen postagentschap om pakjes op te halen/brengen meer is en hetzelfde geld voor een openbaar vervoer (OV) oplaadpaal. Ik ben van mening dat er sinds de marktwerking het steeds om het geld verdienen gaat en niet dienstbaar zijn voor de mensen.

Nu zullen er mensen zijn die zeggen dat er belangrijkeren dingen zijn die overeind moeten blijven zoals de zorg/werk/enz. en ons eigen huishoudboekje natuurlijk maar in deze storm die we crisis noemen hoeft niet altijd de sociale kant als eerste het loodje te leggen. Wat je nu ook veel ziet is dat de crisis een middel is geworden om er maar vanaf te komen zoals de postagentschap en O.V. oplaadpaal in Ewijk.

 

Henck Keijser

Reactie toevoegen

U bent hier