h

Beuningen, voortvarende gemeente

26 september 2013

Beuningen, voortvarende gemeente

Zoals heel veel gemeentes heeft ook Beuningen gemeentelijke aanplakborden.

Meestal staan die borden ongebruikt te staan. Alleen als er verkiezingen op komst zijn worden de borden volgeplakt. En daarna ? Och, het regent nogal eens in Nederland, dus de posters verdwijnen net zo snel uit beeld als de verkiezingsbeloftes.

Zo ook in Beuningen. Op maandag 16 september stonden de borden er zoals gewoonlijk wat triest bij. Met wat moeite was nog een oude SP-poster van de Tweede Kamer verkiezingen van september 2012 te onderscheiden. En toen ... kwam er een ijverige SP-er langs die een paar borden van boven tot onder volplakte met oproepen voor de demonstratie in Amsterdam op 21 september. De rode en witte kleuren van de poster maakten de borden ineens weer een stuk fleuriger !

Maar ... 3 dagen later waren de borden in opdracht van de gemeente schoongemaakt (= leeg). Borden waar met grote letters boven staat "Vrij aanplakken".

Aantasting van de vrijheid van meningsuiting ??? Nee, natuurlijk niet; de SP had toch kunnen weten dat de gemeente Beunigen altijd 372 dagen na verkiezingen regulier onderhoud aan de borden doet.

De SP-afdeling is natuurlijk blij met zoveel voortvarendheid van de gemeente. Voortvarendheid die we op andere gebieden nogal eens missen.

Reactie toevoegen

U bent hier