h

ERNSTIG GESTOORD

10 december 2013

ERNSTIG GESTOORD

Ernstig gestoord. De tijd van consumeren komt er weer aan. Elk jaar kijk ik weer mijn ogen uit wat er allemaal de winkels uitgesleept wordt, veel en grote pakjes en overvolle boodschappenwagentjes bij de supermarkt. Wat we niet zien is een steeds grotere groep mensen die thuis moeten blijven, ja die zien we dus niet!! Dit komt volgens mij omdat deze mensen simpelweg geen cent te makken hebben. Wat ik hiermee bedoel te zeggen is, dat we door onze eigen ogen en ook door de media met zijn verkoopcijfers, een verkeerd beeld krijgen, vergeet dit niet.

Ik zie ook wie we erop aan kunnen spreken. We worden namelijk bestuurd door mensen waar een streep door loopt. Variërend van crimineel tot sociaal gestoord. Laatst hoorde ik het volgende over een klein bedrijfje. Sommige werknemers werken graag een paar uurtjes over om zo een paar extra eurotjes over te houden. De werkgever zegt “betaal ik straks gelijk wel uit”. Na het werken wordt er toch een weekje later uitbetaald, daar geen misverstanden over. Wat de werkgever hier volgens mij niet begrijpt is dat er mensen zijn die eerst even in hun portemonnee moeten kijken welke boodschapjes ze die week nog kunnen doen. Dat heeft hij zelf namelijk nooit hoeven doen.

Dit voorbeeld kan je zeker doortrekken naar een groot deel van onze politici, de bankbestuurders, en hun medewerkers en vele managers. Ik wil wel erbij zeggen dat ik geloof dat er hierbij ook goede zitten, maar die moet je met een vergrootglas zoeken. Kijk ook eens naar de media, die zorgen voor een flink deel van onze publieke opinie. Denk hierbij aan Pauw & Witteman of Matthijs van Nieuwkerk. Zij strijken ongekend hoge bedragen op, terwijl de omroepen moeten bezuinigen door weer anderen gestoorde managers. En het hypocriete is, dat ze nog mee doen met de demonstratie tegen deze bezuinigingen ook.

Zo zit onze hele maatschappij vol met gestoorden. Soms denk ik wel eens “is iedereen gek, behalve ik?’’ NEEN, ik zie gelukkig ook veel mensen om me heen, die dit ook begrijpen. Maar een probleem benoemen is mooi, maar hebben we ook een oplossing? JA, volgens mij wel. De macht terug naar de burger. Dat begint altijd in het klein, om vervolgens groot te worden. Daarom roep ik iedere lezer op die het hiermee eens is, en ook vindt dat er wat moet gebeuren, om meer actief te worden. Zie dit als een nieuwjaarswens. De gestoorden zijn van hun eigen gelijk overtuigd en denken dat zij goed bezig zijn. Zij zullen nooit vrijwillig opzouten. Hiervoor is een grote actieve groep mensen nodig!

Gaan wij in 2014 deze groep vormen?

Henck Keijser

Reactie toevoegen

U bent hier