h

Persbericht actie: Breek de voorzieningen in Ewijk niet af!

19 mei 2014

Persbericht actie: Breek de voorzieningen in Ewijk niet af!

Persbericht

 

A.s. donderdag 22 mei om 14:00 uur overhandigen sommige inwoners van Ewijk en SP Beuningen de wethouder van Welzijn dhr. Hendriks de opgehaalde kaarten m.b.t. de actie; “Breek de voorzieningen in Ewijk niet af”!

 

De actie m.b.t. de kaarten is gehouden n.a.v. een onderzoek in Ewijk m.b.t. vragen van sommige inwoners. SP Beuningen heeft eerst een uitgebreid onderzoek gedaan naar het draagvlak onder de inwoners via een enquête. Het respons van ons onderzoek was uitzonderlijk hoog 34% van de formulieren werd teruggebracht of opgehaald.

N.a.v. de resultaten en de noodzaak vanuit de bevolking van Ewijk zijn we in de carnavals week en tijdens de gemeenteraad verkiezingen een kaartenactie begonnen.

 

SP Beuningen is tijdens deze twee weken deur aan deur gegaan met deze kaarten en heeft op de zaterdag voor de verkiezingen in het centrum van Ewijk gestaan.

 

Het aantal opgehaalde kaarten met verzoek aandacht te geven aan de nood, voornamelijk onder de ouderen, resulteerde in een aantal van 228 ondertekende kaarten, meer dan ingevulde enquête formulieren dat waren er n.l. 198!

Dus concluderend: De bewoners van Ewijk ervaren het ontbreken van voorzieningen als een zeer groot gemis!

Een aantal mensen vonden het tijdstip van overhandiging behoorlijk vervelend maar toch kiezen we ervoor om dan de kaarten te overhandigen. Ook omdat we eerst hebben afgewacht wie de wethouder op deze post zou worden en dit niet te lang kan wachten.

 

Gr Jos Swartjes

Voorzitter SP Beuningen

 

Reactie toevoegen

U bent hier