h

Een wet is een wet maar geen natuurwet

3 september 2014

Een wet is een wet maar geen natuurwet

Zo, vakantie zit erop en alweer aan het werk? Hoezo vakantie, van welk geld moet ik dat gedaan hebben? Hoezo aan het werk, vele van ons zitten al zonder voor kortere of langere tijd. De groep mensen die dit overkomt word nog steeds dagelijks groter en daarom word ik *****misselijk van het geframe in de media dat het steeds beter gaat in Nederland. Ja, ik snap het wel want Prinsjesdag komt eraan en in het voorjaar Zijn er weer verkiezingen (provinciaal en indirect voor de 1e kamer). Vooral daar de 1e kamer zijn ze daar in den haag bang of de coalitie een meerderheid in de 1e kamer krijgt of ze verder moeten met de drie gedoogpartijjen (d66-Cristenunie en S.G.P) . Wat er werkelijk gebeurd zien we om ons heen: voedselbanken worden steeds groter, gezondheid niet meer te betalen, slapeloze nachten, enz.

Ikzelf werk in de bouw en zie best wel veel uitwassen van die verfoeilijke marktwerking. Laatst nog een groepje zzpers (zelfstandige zonder personeel) die gipswanden aan het plaatsen waren. De oudste was nog zeker geen 50 jaren oud schatte ik en ze waren met extra zware platen bezig. Ieder voor zich natuurlijk en het was de hele dag zweten en zwoegen om het aantal vierkante meters te halen voor een de rekeningen en een loontje. Ik dacht nog van “dat houden ze ook geen 10 jaren meer vol” en dan?  Van de 10 hebben geen goede oudedagvoorziening afgesloten omdat dit met de huidige prijzen niet op te brengen is, en dan heb ik het nog niet eens over de ongevallen in de bouw, zij zitten gevangen in de marktwerking. Dit komt niet alleen in de bouw tegen maar over de hele arbeidsmarkt. In de goede sterke jaren van een mens het hoofd boven water kunnen houden maar o wee als er een kink in de kabel komt of minder word. Dan komen we er achter dat ons sociale stelsel verkocht hebben aan de neo liberale op de markt! En dan heb ik het nog niet eens over de uitzendbureaus die aan slavenwerk doen.

Tegenwoordig is het zo als een mens niets of genoeg oplevert voor de markt word deze een blok aan het been. Er wordt geframd dat zij niet deugen en worden vaak tegenover elkaar uitgespeeld! Vaak hoor ik ook van mensen die in het nauw zitten tekeer gaan tegen “buitenlanders” als “laten ze maar eerst die eruit gooien!” enz enz. Mensen laat ik dit zeggen “trap hier niet in!”. Kijk waar het echt fout gaat! JA de marktwerking. Banken die de crisis hebben veroorzaakt en nog steeds doorgaan, kijk naar de Rabobank met zijn fraude op de liborrente. Ziekenhuizen die winstuitkeringen uitbetalen over onze zieke lichamen, energiebedrijven die voor schaliegaszijn en ons steenkoolstroom leveren en alternatieve energie tegenhouden waardoor onze kinderen straks de rekening krijgen. Ik kan zo nog wel een tijd doorgaan en ieder zal wel een puntje vinden waar dit verhaal niet op gaat maar hoe het nu gaat lijk nergens op.

Wat nu? Ja goede vraag he, ik heb nog steeds hoop en geloof dat de mensen in Nederland dit met mij kan delen. Beter gezegd “”met de Socialistische Partij willen delen”. Per slot van rekening is een wet in Den Haag geen natuurwet, Natuurwetten kunnen we niet kiezen en veranderen, de wetten in Den Haag wel. Ben je al uitgekotst of huiverig voor de Martwerking en wil je er meer van weten, Bij de SP mag IEDEREEN meedoen! Neem dan contact op met de SP-Beuningen. We zijn  een fijn groepje die hieraan werken en willen uitbreiden.


Blijf niet mokkend aan de kant staan
Stel een daad en toon je moed
Laat je woede hand in hand gaan
met het goede dat je doet

Een mens is meer – Karel Glastra van Loon 1962-2005


 

Dank U wel voor het lezen.

Henck Keijser

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier