h

SP tweede partij in Beuningen!

9 april 2015

SP tweede partij in Beuningen!

Foto: Jos Swartjes

18 Maart 2015 gaat de geschiedenis in als een glorieuze dag voor de SP in Beuningen, de dag dat de SP met 16,2% van de stemmen de tweede partij in Beuningen werd. Dit wekt uiteraard verwachtingen voor zowel de inwoners van Beuningen als voor de SP. Beuningen vraagt om een kritische noot en wil de SP deze laten uitvoeren.

 

 

Voor ik verder ga met dit verhaal wil ik uiteraard de stemmers nogmaals bedanken voor hun vertrouwen in ons! Helaas is het in Gelderland niet geworden wat eigenlijk verwacht werd, dat de SP ook gaat (mee)besturen; de informateurs wilden ondanks verlies van drie van de vier partijen die Gelderland besturen liever alles bij het oude houden.

 

 

Maar nu weer terug naar de vraag om SP in Beuningen. Dit is wat mij betreft een terechte vraag. Ook in Beuningen is er vernieuwing nodig, vooral als je ziet wat voor beleid er wordt gevoerd en dan zal ik het deze keer niet hebben over de jeugdzorg, de zorg of over het geklungel met grond. Ik wil wat betreft die grond alleen maar kwijt dat B&W een kuil voor een ander heeft gegraven en dat de Beuningenaar erin is gevallen!

 

 

Nee ik ga het over een ander staaltje van wereldvreemdheid van de Beuningse partijen hebben.

 

 

Ewijk was 35 jaar geleden samen met Winssen de Gemeente Ewijk. Een dorp met eigen gemeentebestuur, een eigen gemeentehuis, enz. Het was ook de gemeente die Beuningen uit de artikel 12 status moest halen. In die 35 jaar verdwenen de voorzieningen uit Ewijk (al lukte het de inwoners, samen met de SP, door actie om enkele van die voorzieningen terug te krijgen). Maar het meest vreemde, en ik mag ook wel zeggen schofferende voor de ouwe trotse Ewijkenaar is wel het verdwijnen van het hart van Ewijk! Na een hevige discussie jaren geleden werd besloten het Hart te verplaatsen naar een gebied buiten het centrum. Er moest daar een multifunctioneel hart komen. Ouderen bleven weg, de ruimte voor jongeren stond op een gegeven moment onder water en de deur moest met twee man worden geopend. Oké dit is nu wel allemaal verbeterd maar heeft ook veel geld gekost.

 

 

En het werkelijke hart van Ewijk wordt een kale vlakte! Na eerst het wijkgebouw het Heumenshof te hebben gesloopt wordt nu de oude basisschool de Duivendonk gesloopt! Als de gemeente naar de bewoners had geluisterd dan had dat hart ver buiten het hart van Ewijk in Ewijk gelegen, daar waar de Duivendonk en Heumenshof lagen.

 

 

Winssen ook zo’n verhaal. Mensen ik ben ook een kunstliefhebber, maar een kunstwerk van 100 x 15 meter op de mooie dijk plaatsen en daarmee niet luisteren naar de inwoners van Winssen (700 handtekeningen van de 2000 inwoners !). Gewoon plaatsen met als motief: het trekt toerisme. Als ik in Rotterdam of Amsterdam vraag waarom mensen vakantie gaan houden in het mooie Land van Maas en Waal krijg ik als antwoord: het mooie rivierlandschap! Dus waar zit het verstand van die partijen die voor een, ik mag wel zeggen, een landschapsvervuilend object kiezen!

 

 

Jos Swartjes

 

 

Voorzitter SP Beuningen

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier