h

SP Beuningen is met hoor wederhoor onderzoek bezig

23 mei 2015

SP Beuningen is met hoor wederhoor onderzoek bezig

Foto: SP Hilversum

Onlangs werd via betrouwbare bronnen die we verder niet noemen meegedeeld dat er bij de wegwerkzaamheden aan de Van Heemstraweg te Weurt een ondernemer werkzaam is die mensen vanuit Rotterdam in dienst heeft.

Dit bedrijf heeft zo’n 70 mensen voor de eerste zes maanden zonder loon in dienst, die volgens deze bronnen voor een uitkering 12 uur per dag het verkeer moeten regelen. En deze 12 uur is exclusief de reistijden heen en terug.

Deze verkeersregelaars mochten niet pauzeren en er was voor de tijd dat zij werkzaam waren aan de Van Heemstraweg voor hen ook geen Dixie (wc) aanwezig.

We hebben uiteraard gesproken met deze bronnen en deze geluiden ook van verschillende personen vernomen.

Op basis van wat men ons vertelde gaan wij ervan uit dat het gaat om banen die de Gemeente Rotterdam uitbesteedt aan een re-integratie bureau dat mensen met een uitkering via een participatie baan verplicht deze werkzaamheden te verrichten. Deze medewerkers zitten vandaag in Weurt en morgen bijvoorbeeld in Hoorn. Het re-integratie bedrijf heeft volgens de bronnen 70 mensen in dienst en daarvoor krijgt het bureau € 7.000.

Afgelopen woensdag heeft de woordvoerder Werk en Inkomen van de SP fractie Rotterdam vragen gesteld aan de wethouder van de Gemeente Rotterdam. En SP Beuningen heeft het College van B&W plus fractievoorzitters van de Gemeenteraad ter wederhoor gevraagd om een versneld onderzoek hierover.

Inmiddels zijn de verkeersregelaars die in Weurt werkzaam waren weer naar een andere werkplek gegaan omdat de slagboom en regeling thans elektronisch werkt.

                                                                

De SP Beuningen is van mening dat dit soort misbruik van mensen met een uitkering niet thuishoort in de gemeente Beuningen, maar uiteraard ook niet in de rest van ons land.

 

Jos Swartjes

Voorzitter SP Beuningen

Reactie toevoegen

U bent hier