h

SP Beuningen doet mee met de Gemeenteraadsverkiezingen

21 juli 2017

SP Beuningen doet mee met de Gemeenteraadsverkiezingen

Foto: SP

Hallo kameraden van SP BeuningenHet is er doorheen, SP Beuningen gaat meedoen met de Gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Dus willen we als begin van de voorbereidingen enkele dingen met u bespreken.

Het plan is om op 14 augustus 2017 achterin de Sterrenzaal van de Protestante Kerk Beuningen een Algemene Ledenvergadering (ALV) te beleggen gekoppeld aan de kerngroep bijeenkomst. We starten om 19:30.

Tijdens de ALV zullen we moeten kiezen: de lijsttrekker. Het bestuur draagt Jos Swartjes voor om de lijst aan te voeren; de lijsttrekker zal daarna tevens toetreden tot de commissie kandidaten en de commissie programma/campagne.

Foto: Daan de Wit

Jezelf tegenkandidaat stellen is voor ieder lid van onze afdeling mogelijk! Wel wordt er verwacht dat elke kandidaat actief is in onze partij. Ook wordt van hem/haar geëist de cursus van de SP te volgen die geldt voor elk gemeenteraadslid van de SP. Ook worden er afspraken gemaakt over de afdrachtregeling.

Tegenkandidaten kunnen zich melden voor 7 augustus voorzien van motivatie en CV; sturen naar volgend adres: Alex Willemsstraat 9, 6645 BH Winssen.

 

Voorts kunnen vanaf nu ook alle kandidaten voor de gemeenteraad zich aanmelden via dezelfde procedure als de lijsttrekker. Ze krijgen dan een selectie-ronde nadat de lijsttrekker gekozen is. Ook voor hen geldt dat de cursus verplicht is.

 

Voorts vragen we aan elk lid om mee te denken wat betreft ons verkiezingsprogramma.

 

Jos Swartjes

Voorzitter SP Beuningen

Reacties

Fantastisch! Eindelijk ook in Beuningen vooruitzicht op sociaal en de menselijke waardigheid verdedigend bestuur. En, ook heel belangrijk, einde aan het miljoenen verkwistende, huidige bestuur, dat met uitermate slecht en desastreus uitpakkend zgn. ondernemerschap de gemeente op de rand van faillissement heeft gebracht, elke inwoner van Beuningen voor duizenden euro's de schuld in heeft gewerkt, waardoor voor alle sociale taken, van bibliotheek, zwembad tot jeugdhonk, onderhoud van bestaande of nieuwe speeltuintjes nauwelijks tot geen budget meer is.

Met SP'ers aan het roer wordt de door BNN veroorzaakte schade minimaal geminimaliseerd, mogelijk zelfs gerepareerd! BNN heeft, zoals met recente zandwinning, de zaken alleen maar erger gemaakt. Met meer dan 10 miljoen verlies alleen al laatste jaar... Met nog grotere verliezen, dan niet langer te vermijden of met onbegrijpelijke financiële jaarverslagen te verbloemen noodzakelijk worden van toepassen zgn art. 5, dat Beuningen onder curatele komt en we, als Beuningenaren, niets meer te vertellen gaan hebben, omdatwe er te veel zooitje van hebben laten maken door vooral De lokale partij Beuningen Nu & Morgen...

Tijd voor frisse bestuurlijke wind dus! Grijp de macht, stem SP!

Reactie toevoegen

U bent hier