h

SP Beuningen heeft zijn lijsttrekker voor verkiezingen 21 maart 2018

14 augustus 2017

SP Beuningen heeft zijn lijsttrekker voor verkiezingen 21 maart 2018

Foto: Daan de Wit

DE SP DOET MEE AAN DE GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN IN BEUNINGEN

Op 21 maart volgend jaar zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen. De 6 traditionele partijen in Beuningen krijgen daarbij voor het eerst met concurrentie van de SP te maken. En dat zal voor een aantal mensen toch een zaak van 'even wennen' worden. Meer dan alle andere partijen combineert de SP het werk in gemeenteraden met het actievoeren op straat. En dat is de SP-afdeling in Beuningen ook van plan om in Beuningen te doen.

 

De afgelopen jaren is de SP in Beuningen bezig geweest om de grootste partijafdeling in Beuningen op te bouwen. Nu dat gelukt is, is het deel gaan nemen aan het gemeenteraadswerk de logische volgende stap.

 

Nieuwe partij = onervaren mensen ??? Niet dus.  Op 14 augustus is tijdens een Algemene Ledenvergadering van de SP afdeling Beuningen Jos Swartjes als lijsttrekker gekozen. Jos Swartjes is een van de 'oude rotten' van de SP in de regio. Nadat hij allerlei functies heeft bekleed in de SP-Nijmegen woont hij nu al weer een hele tijd in de gemeente Beuningen. Eerst in Ewijk en tegenwoordig in Winssen.

  

En waar gaat de SP zich in Beuningen op concentreren?  Jos Swartjes formuleert het allemaal nog heel voorzichtig; hij wil dat toch vooral aan de leden overlaten. Maar, heel voorzichtig, laat hij merken dat de woningbouw voor hem zwaartepunt nummer 1 is. Goedkope woningen en prioriteit voor woningbouw in de kernen Winssen en Weurt zullen zeker zwaartepunten voor de SP worden.

 

De politiek in Beuningen lijkt er een interessante 'speler' bij te krijgen.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reacties

Wat fijn te horen! Heel verl succes!

Reactie toevoegen

U bent hier