h

Voor een rechtvaardig Pensioen

11 juni 2019

Voor een rechtvaardig Pensioen

Iedereen moet op tijd kunnen stoppen met werken en moet kunnen rekenen op een fatsoenlijke oude dag. Het kabinet, de werkgevers en de vakbonden hebben een voorlopig akkoord gesloten over onze pensioenen dat voldoet aan hun Haagse werkelijkheid. Maar hun deal regelt niet waar jongeren, werkenden én ouderen behoefte aan hebben: een rechtvaardig pensioen.

Afgelopen maand hebben tienduizenden mensen gestaakt en lag het openbaar vervoer plat. Hun eis was helder: 66 jaar is lang genoeg. Nu is duidelijk dat de AOW-leeftijd weer flink op gaat lopen. En dat kunnen wij niet steunen. Steeds langer doorwerken is voor veel mensen niet haalbaar, dus de AOW-leeftijd mag niet verder stijgen. Ook moeten de pensioenen weer meestijgen met de prijzen.

Van 12 t/m 15 juni mogen alle leden van de FNV hun mening geven over het akkoord in een referendum. Na dit referendum wordt er in de Tweede Kamer over het akkoord gesproken en besloten. Het is dus heel belangrijk dat we van ons laten horen om verbeteringen voor elkaar te krijgen. Omdat ik vind dat iedereen recht heeft op een eerlijk pensioen zal ik tegen dit akkoord stemmen. Er moet een akkoord komen waarin de AOW-leeftijd niet alsmaar door blijft stijgen en de pensioenen meestijgen met de prijzen!

Wil jij weten wanneer jouw AOW-leeftijd is? Vul de rekentool in op: rechtvaardigheid.nl/pensioenen

Met strijdbare groet,

 

Reactie toevoegen

U bent hier