h

ACTIE- EN INFORMATIEBIJEENKOMST IN OVER ‘GRANULIET, SLIBSTORT EN ANDERE WATERVERVUILING’

10 maart 2020

ACTIE- EN INFORMATIEBIJEENKOMST IN OVER ‘GRANULIET, SLIBSTORT EN ANDERE WATERVERVUILING’

Foto: Peter de Vos

De SP organiseert woensdagavond 18 maart een openbare bijeenkomst over de vervuiling van water door granuliet- en slibstort. Aanleiding is de stort van granuliet in ‘Over de Maas’ in gemeente West Maas en Waal. Maar helaas is dit niet de enige plek waar afval en vuile stoffen worden gestort. Tijdens de avond in Zaltbommel zal SP Tweede Kamerlid Cem Lacin spreken over hoe bedrijven, met goedkeuring van de minister, geld verdienen met het storten van slib en afval ten koste van natuur en milieu. Ook zal er gesproken worden met aanwezigen hoe we samen iets kunnen doen tegen deze vervuiling. De avond is voor iedereen die onze rivieren en plassen graag schoon en veilig wil houden.

Maandag 2 maart zat SP-Kamerlid Cem Lacin nog in een rubberboot om de granulietstort tegen te houden. En hij startte twee weken geleden een petitie tegen het storten van vervuild slib, bagger en granuliet in de Nederlandse plassen. Maar de SP wil meer plannen maken om de stort van granuliet en vuile slib te stoppen. Samen met bewoners wil de SP het verzet organiseren tegen bedrijven en de regering die dit allemaal laten gebeuren. De komende maanden volgen er debatten en politieke besluitvorming, en de SP wil samen met bewoners de druk opvoeren. Lacin: “Onze rivieren en plassen zijn geen afvoerputje. Wij willen zo snel mogelijk een verbod op het dumpen van vervuild granuliet en vervuild slib in ‘Over de Maas’ en op zo’n 50 andere plekken in Nederland. Dat kan alleen als vele inwoners met ons meedoen.”

De bijeenkomst is in “In de Roos”, Markt 10 in Zaltbommel. Aanvang 20:00 uur, inloop en koffie vanaf 19:30 uur, einde programma rond 21:30 uur. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via https://doemee.sp.nl/stopdestort, voor meer informatie kan je mailen naar gelderland@sp.nl. Naast Lacin zullen ook lokale SP-politici en Statenleden aanwezig zijn, want de SP voert op verschillende fronten actie om deze milieuvervuiling tegen te gaan.

https://youtu.be/kYNwcGkfboo

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier