h

Reactie fractievoorzitter SP Beuningen betreffende val coalitie

5 maart 2020

Reactie fractievoorzitter SP Beuningen betreffende val coalitie

Foto: Beuningen.nl

Dank u voorzitter

Het was donderdag 20 februari 12:04 uur toen ik een appje kreeg van de fractievoorzitter van BN&M met de vraag of hij me om 13:00 uur mocht bellen. Mijn antwoord: ja natuurlijk!

Dus had ik iets minder dan een uur om alle observatie-momenten en woorden terug te halen die te maken hadden met de spanningen in de coalitie. Gaan ze uit elkaar en wordt Sijmen Versluijs wethouder? Zoals hij zelf in het bijzijn van meerdere getuigen had gezegd na de FAZ-vergadering van 15 januari (“ze hebben me benaderd”).

Ik moest op dat moment meteen denken aan Akkermans, een typetje van Kooten en de Bie

Ik citeer,Professor dr. ir. P. Akkermans:
"Ik word genoemd, en ik ben gevraagd!"
"Ik kan daar op dit moment nog niks over zeggen. Ik kan alleen zeggen dat er een verband werd gelegd tussen de naam Akkermans en 'n ministerspost! (in dit geval wethouderspost)

En ja hoor, mijn vermoeden werd bevestigd: Dhr. Van Ewijk kwam met de mededeling dat de coalitie geklapt was. Letterlijk,de fractie van Beuningen Nu & Morgen maakt bekend, de samenwerking met de fracties van CDA en VVD in de Beuningse coalitie per direct te beëindigen.

Mijn eerste vraag aan de nieuwe coalitiepartijen Groen Links en D’66 is: zijn jullie ook gepolst voor deelname aan een nieuwe coalitie, net als Dhr. Versluijs?

Volgende vraag aan de nieuwe coalitiepartijen. Volgens de fractievoorzitter van BN&M is de oude coalitie geklapt omdat de toonzetting van VVD en CDA BN&M niet beviel, met name niet op het gebied van zon en wind. In wat populairder Nederlands uitgedrukt: VVD en CDA wilden niet naar onze pijpen dansen. Mogen we daaruit concluderen dat de nieuwe coalitiepartijen het geen probleem vinden om naar de pijpen van BN&M te dansen?

Verder een vraag aan dhr. van Ewijk. Zijn haantjesgedrag en het formeren van een nieuwe pikorde voldoende reden om de inwoners van Beuningen op kosten te jagen?  Want dit gaat, in slechtste zin, de burgers geld kosten: 2 x wachtgeld voor vertrekkende wethouders, 1 x salaris voor een extra wethouder. Een wethouder kost in een gemeente zo groot als Beuningen € 6.821 bruto incl. vakantiegeld en daar komen nog declaratiekosten bij.

 

 

Reacties

Ja het kost de gemeente geld. Dit is vele malen beter dan dat er een coalitie is die niet kan samenwerken en dus geen besluiten worden genomen, eindeloze onnuttige discussies etc.
Goede beslissing om de stekker eruit te trekken

Reactie toevoegen

U bent hier