h

Schriftelijke vragen betreffende stedenband Mikołów

29 juli 2020

Schriftelijke vragen betreffende stedenband Mikołów

Foto: Henck Keiser

De SP heeft vanwege de visie vanuit het Poolse parlement en zijn rechtse Poolse regeringspartij PiS (Recht en Rechtvaardigheid) over hun standpunt zones in te stellen waar, lesbiennes, homoseksuelen biseksuelen en transgenders zijn verboden deze zones worden genoemd, ‘lhbti-vrije zones’.

De SP heeft de volgende vragen aan het college!

 

  1. Is het college bekend met deze materie?

 

  1. Wat denkt het college van deze vorm van discriminatie?

 

  1. Is het college het met de SP eens dat hier stappen tegen genomen moeten worden?

 

  1. Heeft de gemeente Beuningen een stedenband met Mikolow en zo ja wat is de aard hiervan? 

 

  1. De SP wil deze stedenband als signaal stopzetten vanwege bovengenoemde feiten en als gemeentebestuur de politiek in Mikołów op de hoogte stellen van deze beëindiging. Plus uiteraard de reden ook vraagt de SP aan het college maar ook raad dit door te geven aan de Poolse regering, die trouwens deel uitmaakt van de Europese Unie.

SP Beuningen beseft dat vraag 5 beter in een motie geplaatst kan worden maar stelt deze toch als vraag vanwege het feit dat moties in een Raadsvergadering ingediend dienen te worden en het “nieuwe normaal” dat helaas niet toestaat vanwege risicofactoren gezondheid.

 

 

Jos Swartjes                                                     Emine Asik

Fractievoorzitter SP Beuningen                         Raadslid SP Beuningen

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier