h

Inbreng Raadslid Emine Asik naar Maas en Waler

5 mei 2021

Inbreng Raadslid Emine Asik naar Maas en Waler

Foto: Henck Keijser

In onderstaand stuk leest u de inbreng welke Emine gaf aan de Maas en Waler. Zie De Maas en Waler - 5 mei 2021

Toen de SP zich in 2018 in de gemeente Beuningen voor het eerst verkiesbaar stelde, kregen we gelijk twee zetels. Wat een succesmoment was dit, en dat is het nog steeds.

Dit geeft aan dat onze bewoners onze kernwaarden belangrijk vinden en zich verbonden voelen met ons. Dit gaf echt een kik. Dit heeft mij dan ook enorm geïnspireerd om me bezig te houden met politieke onderwerpen die ik belangrijk vind en zodoende probeer ik bij te dragen aan de samenleving.

De onderwerpen waar ik zelf het meest in geïnteresseerd ben vallen onder de commissie “financiën en samenleving”. Zo hebben ik en mijn collega’s van de SP ons ingezet voor betaalbare woningen in Beuningen, het tegengaan van huurverhogingen en het behouden van gratis schoolzwemmen. Dit zijn allemaal onderwerpen die wij op de agenda hebben gezet en waar ik zelf een groot aandeel in heb gehad, vanwege, nogmaals, mijn passie voor en interesse in dit soort onderwerpen. Andere zaken waar ik binnen de SP aan heb gewerkt zijn de wmo en in het bijzonder de jeugdhulp die daar onder valt.

 Aan het begin was ik vooral bezig mijn weg te vinden binnen de raad. Ik stelde mezelf vragen als: “Waar liggen mijn aandachtsvelden (of waar zouden deze moeten liggen) en wat zijn mijn expertises?” Het was een hobbelige weg, maar als ik nu terugkijk naar het laatste jaar weet ik waar mijn interesses en belangrijkste bezigheden liggen binnen de commissies en in de raad. Dit groeiproces is meteen een goed voorbeeld van een andere belangrijke reden waarom ik deelneem aan de gemeenteraad: zelfontplooiing en het vergroten van mijn (politieke) kennis.

Hoewel dit allemaal erg positief klinkt kost het natuurlijk veel tijd om deze functie te kunnen vervullen, maar ik ben van mening dat het met een goede persoonlijke planning zeker mogelijk is. Zelfs als werkende vrouw en moeder is dit absoluut te realiseren.

In de lokale politiek zijn helaas minder vrouwen actief. Het realiseren van meer politieke representatie onder vrouwen vinden wij erg belangrijk. Niet alleen vrezen wij dat we zonder deze representatie bepaalde behoeften van de helft van het volk uit het oog kunnen verliezen, maar wij zijn ook van mening dat diversiteit in de gemeenteraad bijdraagt aan een bredere kijk op belangrijke onderwerpen en zodoende het proces van besluitvorming zowel efficiënter als eerlijker maakt.

 

Emine Asik

(SP-raadslid)

Reacties

Dank voor je heldere en duidelijke inbreng als raadslid in de gemeente Beuningen.
Dank dat je zo'n prachtig rolmodel bent voor al onze jonge meisjes, super belangrijk!!

Reactie toevoegen

U bent hier