h

Jos Swartjes opnieuw lijsttrekker voor SP Beuningen

6 september 2021

Jos Swartjes opnieuw lijsttrekker voor SP Beuningen

De fractievoorzitter van SP Beuningen, Jos Swartjes is opnieuw unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Swartjes, zo laat de partij weten, is van af 2018 fractievoorzitter en heeft de afgelopen jaren duidelijk gemaakt dat het SP-geluid in Beuningen hard nodig is.

Zo heeft de SP zich ingezet voor meer sociale woningbouw in de gemeente en meer inspraak van inwoners bij belangrijke beslissingen zoals de bouw van windmolens en woningbouwplannen als Panorama 2040, waarin hoogbouw een belangrijk aandeel lijkt te krijgen.  Ook heeft de SP de bewoners van De Groene Heuvels ondersteund bij uitzettingsprocedures waarbij 100 mensen op straat gezet werden in een tijd waarin woningnood heerst in Beuningen.

 

Ook in de toekomst blijft het belang van inwoners voor de SP op de eerste plaats staan.   Swartjes: “voor de SP is contact met inwoners belangrijk om het raadswerk goed uit te kunnen voeren. Politiek vindt dan ook zowel in de raad als op straat plaats want de inwoners zijn voor de SP Beuningen de belangrijkste partij. Het belang van inwoners is ons hoogste doel en niet, zoals bij veel andere partijen, een plaats in de coalitie op het pluche. Wij doen mee om tegenwicht te bieden aan de hegemonie van partijen als BN&M waarbij niet duidelijk is wiens belang eigenlijk gediend wordt”. Volgens Swartjes blijft de SP de kritische partij die de kiezer gewend is. Of het nu gaat om bedenkelijke uitgaven in de voorjaarsnota, grootse plannen waar de inwoner niets mee opschiet of het bespreekbaar maken van misstanden in de gemeente, op de SP kunt u rekenen! De kritische houding van de SP wil niet zeggen dat de partij geen verantwoordelijkheid wil nemen. De SP heeft goede plannen om van Beuningen een gemeente te maken waarin mensen zich thuis voelen, waarin eerlijk delen een norm is en waarin rekening gehouden wordt met mensen waarbij niet alles voor de wind gaat. Kortom een gemeente waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen, waar het fijn wonen is voor alle inwoners, met schone lucht en ruimte voor onze kinderen, aldus Swartjes.

Meer hierover vindt u binnenkort in het verkiezingsprogramma van de SP Beuningen, te vinden op onze website.

Reactie toevoegen

U bent hier