h

SP wil het schoolzwemmen terug op alle basisscholen

24 februari 2022

SP wil het schoolzwemmen terug op alle basisscholen

Foto: SP

De SP vindt dat elk kind gelijke kansen moet hebben en dat geldt zeker voor onderwijs en sport. Sport verbroedert, brengt mensen samen en is gezond.Daarom wil de SP meer gymlessen en sportbeoefening op school, onder leiding van vakleerkrachten. Ook zwemveiligheid moet meer prioriteit krijgen door  onder anderen het invoeren van schoolzwemmen in het basisonderwijs. Onze gemeente is waterrijk en kinderen die niet kunnen zwemmen lopen een veiligheidsrisico. De mogelijkheid om te leren zwemmen moet daarom niet afhankelijk zijn van het inkomen van ouders maar een onderdeel zijn van het onderwijs, net als taal en rekenen. De komende jaren zal de SP zich inzetten voor de terugkeer van het schoolzwemmen op alle basisscholen in de gemeente Beuningen. 

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier