h

SP Beuningen, voor oprechte lokale politiek en betrokkenheid met alle inwoners

12 maart 2022

SP Beuningen, voor oprechte lokale politiek en betrokkenheid met alle inwoners

Foto: SP

Een stem op de SP Beuningen betekent een stem voor oprechte lokale politiek en betrokkenheid met alle inwoners. Wij willen dat besluiten over woningbouw of windmolens maar ook over eventuele herindeling breed gedragen worden. Daarom willen wij dat inwoners bij deze besluiten betrokken worden en inspraak hebben.

SP Beuningen wil woningbouw voor alle inwoners, maar vooral voor diegenen die minder te besteden hebben.  Daarom wil de SP meer sociale woningbouw en een stop op de verkoop van sociale huurwoningen door verhuurders zoals corporaties. Het totale aandeel huurwoningen moet omhoog naar 30%.

Ook duurzaamheid is een belangrijk punt. Daarom staan we ook achter het energieakkoord van de Gemeente Beuningen.  Energiebesparing kan bereikt worden door mensen met weinig inkomen subsidie te geven en door aanpassingen door woningbouwcorporaties te laten doen. SP Beuningen ziet liever op alle daken van de huizen in Beuningen zonnepanelen waarbij de inwoners direct minder energiekosten hebben en meer overhouden in de portemonnee, dan plaatsing van windmolens waarbij coöperaties en exploitanten hun winst zien groeien. Energie moet  een Nutsvoorziening zijn. Met de plaatsing van windmolens moet gewacht worden totdat duidelijk is dat er geen negatieve gevolgen zijn voor de gezondheid van mensen en de leefomgeving. Zijn de nadelen groter dan de voordelen dan komen er wat de SP betreft geen windmolens en wordt er gezocht naar goede alternatieven. 

De SP is voor eerlijke inkomenspolitiek en vindt dat iedereen naar vermogen moet kunnen werken. Dus als mensen met een bijstandsuitkering een kleine bijbaan hebben met weinig inkomen moet dat niet direct leiden tot een korting op de uitkering. Hierdoor blijven mensen gemotiveerd om te gaan werken omdat werken loont.

SP Beuningen blijft bij het standpunt dat beleidstaken vanuit de Gemeente niet via samenwerkingsverbanden en gemeenschappelijke regelingen uitbesteed moeten worden waardoor er geen grip meer is op de financiën. Het beleid moet dicht bij de inwoners gemaakt worden met maximale inspraak. 

Stem SP! Oprecht en betrokken!

Reactie toevoegen

U bent hier