h

Standpunt SP bouwplannen Augustuslaan-Krommehoekstraat-Wilhelminalaan

13 maart 2022

Standpunt SP bouwplannen Augustuslaan-Krommehoekstraat-Wilhelminalaan

In november 2021 is in de gemeenteraad het plan voor woningbouw op het binnenterrein Augustuslaan-Wilhelminalaan-Krommehoekstraat besproken. Omdat er veel behoefte is aan betaalbare woningen vindt de SP  het bouwen van woningen binnen de bebouwde kom een goed idee, maar wel met maximale inspraak van omwonenden. Daarnaast wil de SP dat koopwoningen betaalbaar moeten zijn en dat een groot deel van de te bouwen woningen sociale huur betreft. Helaas heeft de SP van omwonenden vernomen dat de gemeente haar afspraken niet is nagekomen. Omwonenden zijn nauwelijks op de hoogte en voelen zich niet gehoord. Daarnaast lijkt de norm van 100% betaalbaar door de huidige woningmarktontwikkelingen niet behaald te kunnen worden. Met betaalbaar wordt over het algemeen bedoeld dat de maximale huur onder de huurtoeslaggrens ligt en dat koopwoningen tot maximaal het hypotheekbedrag van de nationale hypotheekgarantie kosten.  

De SP stelt de volgende eisen aan dit project:

  • Informatie en inspraak voor omwonenden.
  • Een mix van betaalbare koopwoningen en sociale huur. De gemeente hoeft niet de oren te laten hangen naar het winstbejag van de projectontwikkelaars maar kan desnoods ook in eigen beheer bouwen. 
  • Er moet voldoende groen en speelruimte overblijven in de wijk.
  • De verkeersveiligheid moet gewaarborgd worden.

Uiteraard blijft de SP een vinger aan de pols houden wat betreft de ontwikkelingen van het binnenterrein. Wanneer omwonenden hun zorgen of opmerkingen willen delen kan dat via het contactformulier op deze site.

Reacties

Ik woon in de Augustuslaan 63 in Beuningen.
Voor het bouwplan binnenterrein Augustuslaan zijn 2 bijeenkomsten geweest met de projectontwikkelaar Inveniam. Wij konden in deze bijeenkomsten onze zorgen en opmerkingen uiten maar daar is verder niets mee gedaan. Wat betreft de verkeersveiligheid is er geen goed onderzoek gedaan. De augustuslaan is een schoolroute naar OBS De Peppel. Tussen 8:00 en 8:45 uur is het een grote drukte van naar school gaande kinderen met hun ouders en als de school weer uit gaat is er weer dezelfde drukte. De Augustuslaan kan nu al deze drukte niet veilig verwerken. Er is een verkeersonderzoek gedaan, maar dit is niet openbaar. Op het binnenterrein is ook onderzoek gedaan naar de daar levende dieren. Er is alleen maar ontdekt dat er Holen zijn van Steenmarters. Deze willen ze verplaatsen naar kunstholen vlak naast woningen. Dit is voor mij geen goede optie omdat deze steenmarters
dan bij onze woningen gaan zoeken naar een andere verblijfplaats.

Reactie toevoegen

U bent hier