h

SP trekt de energiebedrijven uit de markt

12 februari 2023

SP trekt de energiebedrijven uit de markt

Foto: SP

Zaterdag 11 februari heeft de SP het startsein voor de verkiezingscampagne gegeven met een gigantisch volksprotest op het Beursplein in Amsterdam. In de maanden daarvoor haalde de partij zo'n 120.000 steunbetuiginging op voor de volkspetitie 'Nationaliseer onze Enenergie'. De SP vindt dat Energie, Zorg en Openbaar Vervoer, van ons allemaal zijn. Wij horen op zijn minst zeggenschap te hebben over wat er met de winsten gebeurt, deze horen niet in de zakken van de aandeelhouders te verdwijnen terwijl de inwoners zich blauw betalen. Ook SP Beuningen was aanwezig bij het volksprotest van afgelopen zaterdag, onze speciale verslaggever vertelt: 

Zoals altijd mooi op tijd verschijnt om 11.00 uur de SP bus bij de Mc. Donalds in Beuningen.

Foto: SP
Tot mijn blijde verrassing is de bus al bijna vol en de sfeer is strijdbaar!

Na een soepele rit en wat instructies worden we afgezet bij het Beursplein en zien we allemaal de rode kleding uit het hele land om ons heen.

Op de foto's is te zien dat onze SP weer grandioos heeft uitgepakt met podium, scherm geluid en te veel om op te noemen, ja zelfs de soepkar was er!

Foto: SP
 Onze Lilian zweepte de actievoerders goed op vermengd met de goede informatie over deze actie. Ja dat doet ze erg goed! De muziek mocht ook niet ontbreken  en er werden mensen geïnterviewd, zowel gedupeerden als onze 2e Kamerleden. Tot slot werden er symbolisch 3 rollen met de namen wan huidige energiebedrijven uit het beursgebouw getrokken.

Daarna was het tijd voor de demonstratie door Amsterdam welke wederom grandioos verliep. De omstanders keken vaak verbouwereerd naar onze demonstratie die ze waarschijnlijk wel aan het denken heeft gezet.  Deze kleurrijke tocht door Amsterdam eindigde weer op het Beursplein.

Foto: SP
Foto: SP

Foto: SP

Na een korte wandeling zochten we de bus naar Beuningen en Nijmegen weer op en werd Amsterdam weer een beetje kleurloos.

 

 

 

Foto: SP

 

De komende maanden zullen we nog veel van de SP horen, bijvoorbeeld door onze strijd tegen het casinopensioen:  https://doemee.sp.nl/pensioenactie 

Kom op 21 februari naar Den Haag en doe mee! 

 

Reactie toevoegen

U bent hier