h

SP legt eerste steen voor Zwembad Beuningen

18 november 2023

SP legt eerste steen voor Zwembad Beuningen

Foto: SP

vandaag, op 18 november 2023 legde de SP in Beuningen symbolisch de eerste steen voor het nieuwe zwembad aan de Ooigraaf in Beuningen. Hoewel het nieuwe zwembad door zowel de gemeente als de inwoners zeer gewenst is staat de komst nu op losse schroeven. De oorzaak is de overbelasting van het stroomnet. Liander de netbeheerder heeft verklaard dat er misschien niet voldoende capaciteit is om het nieuwe zwembad van energie (electiciteit) te voorzien. De SP vindt dat vooral de overheid, en de kabinetten met de VVD van de afgelopen twintig jaar, hier forse steken heeft laten vallen. Ruim twintig jaar geleden is de energietransitie begonnen, maar door dit vooral aan de markt over te laten is er veel te laat actie ondernomen om ook het netwerk hier op aan te passen. Dit betekent dat er bijvoorbeeld minder gebouwd kan worden, appartementencomplexen die al klaar zijn niet van electiciteit voorzien kunnen worden en nieuwe winkelcentra zonder stroom zitten.  Of het zwembad in Beuningen in 2025 opgeleverd kan worden is dus nog maar de vraag.  De SP vindt dat het zwembad een belangrijke sociale functie heeft en goed is voor de gezondheid van de Beuningse inwoners. Daarmee is het zwembad een essentiele voorziening waar niet aan getornd mag worden. Door zowel de energie als het netbeheer weer in democratische handen te brengen met meer zeggenschap van de inwoners, wil de SP bereiken dat de kosten omlaag gaan en er geinvesteerd wordt in goede voorzieningen. 

Reacties

Leuk idee om symbolisch een eerste steen te leggen. Heel originele actie vind ik. Super.

Reactie toevoegen

U bent hier