h

SP start meldpunt bezuinigingen in gemeentes

14 maart 2024

SP start meldpunt bezuinigingen in gemeentes

Foto: SP

Gemeenten krijgen van de landelijke overheid wél meer te doen, maar niet het geld om het te doen. Publieke voorzieningen zoals zwembaden en bibliotheken worden nu verkocht of gesloten. Thuiszorg en jeugdzorg worden versoberd. Ouderen, zieken en kinderen krijgen niet de zorg die ze nodig hebben. En dan krijgen gemeenten vanaf 2026 nog een éxtra korting waardoor ze financieel in het ravijn worden gejaagd.

Dat kan en moet anders. Gemeenten moeten een fatsoenlijke vergoeding uit het gemeentefonds krijgen om alle taken goed uit te kunnen voeren. Bezuinigen op de zorg en dat wat van ons allemaal is moeten we voorkomen.

Wij zeggen: Geen taken zonder knaken. 

De SP is daarom een meldpunt gestart. Ben je raadslid, van de SP óf van een andere partij, of bewoner doe dan HIER jouw melding over bezuinigingen in jouw gemeente!

Wil je contact met de afdeling? Stuur dan een mail naar beuningen@sp.nl .

Reactie toevoegen

U bent hier