h

SP verwelkomt Van Rijn: Afbraakbeleid een bittere pil voor de mensen

3 oktober 2014

SP verwelkomt Van Rijn: Afbraakbeleid een bittere pil voor de mensen

De SP in Gelderland zal staatssecretaris Van Rijn verwelkomen met een protest tijdens de tour die hij door het land maakt. Op woensdag 8 oktober brengt Van Rijn een bezoek aan Doorwerth. Hij praat daar met wethouders uit de regio over de uitvoering van zijn beleid. Hij zal een ‘bittere pil’ aangeboden krijgen. De SP roept alle organisaties en mensen die de afbraak van de zorg vrezen op om mee te doen met het protest. Dat vindt plaats op 8 oktober om 17.30 uur, bij aankomst van Van Rijn bij het Golden Tulip hotel in Doorwerth.

 

Staatssecretaris Van Rijn is verantwoordelijk voor de bezuinigingen op de jeugdzorg en de thuiszorg, taken die per 1 januari door gemeenten moeten worden uitgevoerd. Ook is hij verantwoordelijk voor het sluiten van 800 verzorgingshuizen in het hele land. In veel gemeenten is groeiende onrust en bezorgdheid ontstaan over de verslechtering van de zorg, het ontslag van personeel in de thuiszorg en de jeugdzorg. Verschillende instanties pleiten voor het uitstel van de invoering, omdat vooral ouderen en kinderen de rekening van geen of minder zorg gepresenteerd krijgen. De SP spreekt daarom over een ‘afbraaktour’ van Van Rijn. De staatssecretaris heeft deze tour door het land georganiseerd om ‘mooie voorbeelden’ te horen van een aantal vooraf geselecteerde wethouders. Ook wil hij van zijn tour een filmpje maken ter promotie van zijn beleid.

 

Alle reden voor Desiree Egberts, woordvoerder namens de SP en gemeenteraadslid in Arnhem, om de staatssecretaris in plaats van mooie verhaaltjes de realiteit te laten zien en de mening van veel mensen in Nederland te verwoorden. Egberts; "Van Rijn krijgt van ons een grote, bittere pil aangeboden. Deze pil is veel te groot om te worden geslikt door de gemeentes, zorginstellingen en mensen die nu afhankelijk zijn van zorg en daar straks naar kunnen fluiten. Wij krijgen nu al dagelijks veel berichten van ouderen en ouders van kinderen, die horen dat de zorg voor hen of hun kind volgend jaar zal wegvallen. En de organisatie van de jeugdzorg door gemeenten lijkt op een grote chaos. Tienduizenden mensen tekenden de kaartenactie tegen sluiting van verzorgingshuizen. Dat zijn de feiten die wij de staatssecretaris willen laten zien. Zijn afbraakbeleid moet stoppen.”

 

Iedereen is welkom om zich bij het protest aan te sluiten. Verzamelen om 17.30 uur bij het Golden Tulip Hotel Doorwerth, Kabeljauwallee 35 in Doorwerth.

 

Reactie toevoegen

U bent hier