h

Referendum associatie verdrag Oekraïne

12 januari 2016

Referendum associatie verdrag Oekraïne

Wederom toont burgemeester Carol van Eert zich een zeer slechte democraat. Hij heeft opdracht gegeven om 33% minder stembureaus te plaatsen voor het democratisch referendum op 6 april 2015 dat door 451.666 inwoners van Nederland is aangevraagd!

Deze Nederlanders hebben om een referendum gevraagd. Op de eerste plaats vanwege hun gevoel tot recht op inspraak m.b.t. de EU. Met andere woorden ze zijn het zat dat alles wat door de EU besloten wordt door hun strot wordt geduwd. De inwoners hebben nooit inspraak gehad om te kiezen voor/tegen een EU; laat staan voor/tegen alle verplichtingen opgelegd door de EU.

In 2005 is er een referendum geweest over de grondwet, vlag en andere instrumenten waarmee de EU macht naar zich toe te trekken. Daar heeft Nederland met overgrote meerderheid laten zien dit niet te pikken.

Nu komt er weer een referendum, over een samenwerkingsverband met het semi-fascistische land Oekraïne. Waarom? Oekraïne was vroeger bijv. de graanschuur van Sovjet Rusland. Dus economisch belang. Maar ook wil de EU de afspraak van na de tweede wereld oorlog schenden en opschuiven richting Rusland, zoals in de Balkanlanden ook al is gebeurd. Dus strategisch dichter naar Rusland opschuiven.

Maar nu terug naar nu en Beuningen. Er gaan vanuit de eurofielen weer dreigementen uit net als in 2005. Dat er een continentale crisis komt als Nederland Nee zegt tegen dit verdrag en meer van dit soort punten. Maar Nederland moet democratisch zijn plicht uitvoeren door het referendum uit te voeren . Hoe verziek je dit referendum en daarmee de democratie? Nou simpel, je verkleint het aantal stembureaus, maakt de weg langer voor de burger om te kunnen gaan stemmen en dat is wat de burgemeester doet.

Ik zei in het begin "wederom". Daarbij wil ik verwijzen naar een actie van burgemeester Van Eert m.b.t. de verkiezingen van september 2012 waarbij SP Beuningen posters en makelaarsborden plaatste in Beuningen, net zoals het CDA op de openbare weg. De SP kreeg toen een bekeuring en de borden werden verwijderd, terwijl de borden van het CDA gewoon bleven staan zie https://beuningen.sp.nl/nieuws/2012/09/gemeente-beuningen-meet-met-twee-maten

Wij als SP Beuningen EISEN dat de democratie in Beuningen gewoon volgens de regels wordt uitgevoerd!!!

Jos Swartje

Voorzitter SP Beuningen

Reactie toevoegen

U bent hier