h

GEEN HUURVERHOGING IN BEUNINGEN

26 april 2020

GEEN HUURVERHOGING IN BEUNINGEN

Foto: SP

De SP roept op tot een huurstop! Wat de Beuningse SP fractie betreft worden de huren in zowel de sociale – als de vrije sector per 1 juli aanstaande niet verhoogd, maar bevroren.

Gemeenteraadslid Jos Swartjes doet een oproep aan het College van B&W Beuningen om huurders die in de problemen komen tijdens en door de coronacrisis alle mogelijke steun te bieden. “Het is vandaag Woningsdag in plaats van Koningsdag, maar veel valt er niet er niet te vieren op deze 27e april. Veel Beuningse huurders, zowel in de sociale huur- als vrije sector, komen financieel in de problemen door de coronacrisis. Zzp’ers krijgen geen opdrachten meer, mensen met een nul-urencontract worden niet meer ingepland en anderen worden ontslagen. Er zijn landelijke steunmaatregelen, maar we zien in de praktijk dat die niet voldoende zijn. Daar waar mogelijk kunnen we als gemeente een steentje bijdragen, want veel huurders hadden het al moeilijk om de huur te betalen. Velen zullen het nog moeilijker krijgen”.  

In de Eerste Kamer werd deze week een motie van SP-senator Tiny Kox aangenomen om de huren te bevriezen . “Beuningen heeft een groot woningtekort, de betaalbaarheid van woningen staat onder druk. De afgelopen jaren hebben veel huurders samen met de SP acties gevoerd tegen de steeds maar terugkerende huurverhogingen. Ook nu staan Beuningse  huurders op met de oproep de huurverhogingen te stoppen. Een voorlopige huurstop is slechts een eerste stap. Er is veel meer nodig om uit de wooncrisis te komen. Dan zou het heel goed zijn als de aangekondigde huurverhoging bij de woningcorporaties per 1 juli niet doorgaat. Maar ook de huurverhogingen van andere particuliere verhuurders, waaronder de gemeente zelf’, aldus Jos Swartjes

Reacties

Prima initiatief. Absoluut voor. Ook om gemeenten aan te zetten om meer sociale huurwoningen te gaan bouwen. In 2030 komen we in Nederland al 1.000.000 woningen te kort. En zeker betaalbare.

Reactie toevoegen

U bent hier