h

2012

14 januari 2012

2012

 

Men ondergaat de toekomst niet,
men maakt haar

Ten eerste wil ik iedereen een gezond 2012 wensen!

Wat zal 2012 ons brengen? De SP afdeling Beuningen in oprichting zal in 2012 haar eerste lustrum vieren. Ze bestaat dit jaar 5 jaar. Ook zal de SP in 2012 haar 40e verjaardag vieren en wel op 22 oktober.

Maar bovenal hopen we dat 2012 het jaar van de omslag wordt, de omslag van het afbraak kabinet Rutte plus naar kabinet Roemer 1! 2011 is een jaar geweest waar alles wat in jaren ervoor opgebouwd en bevochten is rigoureus werd afgebroken. Zaken zoals een CAO, ontslagrecht, pensioen en meer van dit soort verworven en bevochten rechten, werden afgebroken door het rechtse kabinet Rutte met gedoogsteun van de PVV. Alles onder de noemer van hervormen in het kader van ‘solidariteit’ met de EU.

Ook heeft men de Zorg en het onderwijs gemaakt tot een commercieel instituut. Huisartsen die met elkaar moeten gaan concurreren op de markt. Tandartsen die zelf kunnen bepalen hoe duur een vulling of kroon is. En Kamp maakte het helemaal bont. Mensen die geen werk hebben, moeten verhuizen naar een ander deel van het land, waar volgens hem wel werk is, en intussen zagen we in kranten dat hier 5.000 onderwijskrachten en weer ergens anders bij de GGZ 9.000 ontslagen vielen.

Nee, dat moet stoppen! Het wordt de hoogste tijd dat dit zooitje afbraakbarbaren werkloos wordt en hun eigen wet gaan uitvoeren. Namelijk papier prikken voor hun uitkering en dat onze Emile Roemer aan zijn klus kan gaan beginnen. Een sociaal kabinet met betaalbare zorg zonder concurrentie en marktgerichte instituten en een fijne welverdiende oude dag zonder uitgemaakt te worden voor zondebok omdat je met velen tegelijk op deze aarde bent gezet.

Nee, 2012 moet een jaar van hervorming worden en wel de hervorming naar menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Nederland moet een land worden waar niet gejijbakt wordt maar waar iedereen gelijk aan elkander is. Maar zoals het citaat boven deze column zegt, wij moeten wel zelf zorgen dat het zover komt.

Een strijdbaar 2012
Jos Swartjes

Zie ook:

U bent hier