h

Rechtszaak tegen de gemeente Beuningen over thuiszorg

20 oktober 2017

Rechtszaak tegen de gemeente Beuningen over thuiszorg

Foto: Jos Swartjes

De gemeente Beuningen heeft de Wet Maatschappelijke Ondersteuning geplaatst onder algemene voorzieningen, wat inhoudt dat hulpbehoevenden een forse eigen bijdrage moeten gaan betalen voor huishoudelijke hulp. Een eigen bijdrage die kan oplopen tot € 1.500 op jaarbasis. Alle politieke partijen in de gemeenteraad, op de PvdA na, zijn daarmee accoord gegaan.

Volgens de SP mag dat helemaal niet. Daarom heeft de SP een specialist op dit gebied in de arm genomen, de jurist Kevin Wevers. Die jurist is een rechtszaak aan het voeren voor een inwoonster van Beuningen die gekort is op de uren huishoudelijke hulp die zij per week krijgt.

Kevin Wevers is de autoriteit op dit gebied en heeft zowat alle rechtszaken gewonnen; dus de SP gaat ervan uit dat hun cliënt wint.

Begin november is het zover, dan is het woord aan een rechter.

Dit heeft grote gevolgen voor het beleid van de gemeente Beuningen, want in de betreffende gemeenteraadsvergadering hebben wel alle fractievoorzitters aangegeven, dat mocht er een rechtszaak komen en de uitslag tegen het gemeentebeleid zijn, men het beleid zal veranderen. Dan gaat er maatwerk geleverd worden wat betreft de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Dus uren huishoudelijke hulp op maat en eigen bijdrage volgens de normale norm.

Reactie toevoegen

U bent hier