h
10 september 2022

SP Beuningen in actie voor meer koopkracht

Foto: SP Beuningen

Steeds meer mensen komen in de problemen door de gestegen kosten voor energie, boodschappen en tanken. Bijna één op de tien kinderen leeft volgend jaar zelfs in armoede, heeft het CPB onlangs bekend gemaakt. Terwijl de winsten van grote bedrijven torenhoog zijn, stijgen de kosten voor mensen en blijven de inkomens achter. De SP in Beuningen is daarom een campagne begonnen voor meer koopkracht. Volgens de partij moeten de kosten omlaag en de inkomens omhoog.

Lees verder
23 augustus 2022

Prinsjesdag protest

Een op de tien kinderen in Nederland dreigt in armoede op te groeien. Een op de tien. Dit is toch misdadig als tegelijkertijd grote bedrijven de hoogste winsten in de historie maken, de rijken alsmaar rijker worden en de economie draait als een tierelier? Rutte en Kaag komen niet verder dan 'we moeten beseffen dat we collectief een stukje armer worden'. Wat een leugen. Dit mogen we niet langer accepteren en daarom moeten we in actie komen. Er moet nu direct een sociaal noodplan komen om de kosten voor energie, boodschappen en tanken te verlagen. Natuurlijk moet het minimumloon, en daaraan gekoppeld de AOW en uitkeringen, omhoog. Kom daarom ook naar het PrinsjesdagProtest op zaterdag 17 september in Den Haag. Samen staan we sterk!

Lees verder
27 juli 2022

Stemverklaring Boerenprotest

Foto: SP

12 juli werd door een aantal fracties in de gemeenteraad van Beuningen een motie betreffende het boerenprotest en stikstof in stemming gebracht. Deze motie werd unaniem aangenomen. De SP had echter wel een stemverklaring.

Lees verder
16 mei 2022

Reactie op coalitieakkoord

Foto: Henck Keijser

NIET LULLEN MAAR POETSEN.

Lees verder
2 mei 2022

Sandra Beckerman in Winssen

Foto: Brand van Barneveld

SP Beuningen bestaat 10 jaar!

Lees verder
17 april 2022

10 jaar afdeling Beuningen

Foto: Henck Keijser

Enkele leden uit Beuningen besloten samen in 2005 om een SP-werkgroep op te richten. Jos Swartjes werd gevraagd door oud SP-voorzitter Hans van Hooft senior zich hierbij aan te sluiten, wat gebeurde.

Lees verder
2 april 2022

Hoe denkt SP Beuningen over nieuwbouw de Plons

Foto: Henck Keijser

In december 2021 heeft de gemeenteraad het raadsvoorstel over het nieuwe zwembad aangenomen met daarbij de intentie om te bekijken welke extra’s mogelijk zijn zoals een glijbaan, whirlpool en sauna. Ook een buitenbad en ligweide zijn wensen die nu gehoord worden.

Lees verder
26 maart 2022

Reactie SP op advies verkenner nieuwe coalitie

VERRASSENDE ONTWIKKELING BEUNINGEN: CDA MOGELIJK IN NIEUWE COALITIE.

Lees verder
17 maart 2022

Stemmers Bedankt

Foto: Brand van Barneveld
17 maart 2022

Wij gaan ervoor!

Foto: SP
SP Den Haag
SP Beuningen bedankt de inwoners van de gemeente Beuningen voor hun stem en daarmee het vertrouwen. We hebben dankzij u een mooi resultaat. Twee raadsleden mogen opnieuw aan de slag om Beuningen socialer, groener, en duurzamer te maken. Een gemeente waarin iedereen betaalbaar kan wonen in een veilige, gezonde en groene omgeving. Waarin mensen die zorg nodig hebben die ook krijgen. En vooral een gemeente waarin naar mensen geluisterd wordt en waarin mensen mee kunnen praten over wat hen bezig houdt. Daar strijden wij voor! Doet u mee? Het is NU het moment om lid te worden ! 

 

Lees verder

Pagina's