h

Nieuws uit 2011

19 december 2011

Actie Alde Steeg in de media

De positieve uitkomst van onze actie betreffende het brandalarm in de Alde Steeg heeft veel media-aandacht getrokken. WebTV bericht in het programma 'Tussen Waal en Bruggen' over het probleem, de interventie van de SP Beuningen, en de uiteindelijke toezegging van Zorggroep Maas en Waal om toch nieuwe rookmelders te plaatsen, en het personeel een nieuwe BHV-training te geven. Ook kunt u een kort interview met Jos Swartjes van SP Beuningen.

Bekijk de rapportage van WebTV

Lees verder
11 december 2011

Vroeg of laat - de brandweer rukt uit

UPDATE: resultaten van het gesprek tussen de brandweer en Zorggroep Maas en Waal

Er lijkt eindelijk schot te komen in de brandmelding-saga bij Zorggroep Maas en Waal. Maandag 12 december zal er een gesprek plaatsvinden tussen de brandweer en de Zorggroep. Dit wist brandweercommandant Lazeroms Jos Swartjes van de SP Beuningen te vertellen.

De SP Beuningen is al een tijd bezig met het voorval, na brieven van bezorgde familieleden van bewoners van de Alde Steeg aan de Tweede Kamerfractie van de SP. Na gesprekken met familie, bewoners en personeel trokken we aan de bel . Tijdens ons onderzoek kwam naar voren dat inderdaad de ergste verwachtingen waarheid waren geworden: het BHV-protocol wordt - in de Alde Steeg - niet langer uitgevoerd.

Lees verder
6 december 2011

Jos Swartjes in 'De Publieke Zaak'

Onlangs is Jos Swartjes van de SP Beuningen te gast geweest in het programma 'De Publieke Zaak', op lokale zender WebTV. Hier vertelt hij onder andere over de recente stap van onze werkgroep naar een afdeling in oprichting; waarin de SP op lokaal niveau verschilt van andere partijen, en wat onze visie is op problemen die lokaal en regionaal spelen.

Bekijk het optreden van Jos Swartjes hier

Lees verder
24 oktober 2011

Hoofd in het zand - De kaalslag treft de bieb

Op 31 augustus 2009 werd met veel toeters en bellen de eerste onbemande bibliotheek in "’t Hart" te Ewijk geopend. SBS 6, RTL, de Gelderlander en de plaatselijke blaadjes berichte er over. Nu, 24 oktober 2 jaar later, komt het College van B&W met bezuinigingen om het gat van 20 miljoen dat het grondverkoop-debacle in de begroting heeft geslagen, te dichten. De grote bibliotheek in Beuningen moet verhuizen naar een kleinere, goedkopere, ruimte; de bibliobushaltes in de kleine kernen Weurt en Winssen moeten verdwijnen, en er wordt gedreigd dat ook de "super moderne" onbemande bibliotheek eraan moet geloven.

Lees verder
12 oktober 2011

Welkom op de nieuwe site van SP Beuningen

De SP in Beuningen groeit! Met onze 72 leden en een actieve kerngroep, zijn wij nu afdeling in oprichting. Dit heeft mede tot gevolg dat onze website nu volledig gescheiden is van SP Nijmegen. Alle artikelen zullen op korte termijn worden overgezet, maar als u nu iets moet vinden, kunt u de oude site bereiken via nijmegen.sp.nl/regio/beuningen

Lees verder
5 oktober 2011

Bewoners zorgcentra slaan alarm

Het speelt al langer, de kwestie van het defecte brandalarm in zorgcentrum Alde Steeg. Om de zoveel tijd rinkelt de noodbel bij de brandweer, en na uitrukken moeten zij weer constateren dat het een loze melding betreft. In december 2010 besloot de gemeente een dwangsom van €750 op te leggen voor iedere keer dat dit gebeurt. Alde Steeg zou die alarminstallatie moeten laten vervangen. Ook voor het zorgcentrum Overmars Winssen (dat onder dezelfde uitbater, Zorggroep Maas en Waal, valt) heersen dergelijke omstandigheden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier